Pelatut ottelut

16.11.2014
Tiikerit II - Naiset2 - 6 » 16.11.2014
Naiset - Hammers2 - 2 »

Uutiset

21.11.2015Kinkkukuulumisia - eli ketä meitä nyt oliLue lisää »19.4.2015KinkkukuulumisiaLue lisää »6.12.2014Naisille tappio ja voitto AskolassaLue lisää »16.11.2014Kingsit Kostoretkellä - Revenge i DickursbyLue lisää »19.10.2014Tik-tik-tik-Tikkurilaan!Lue lisää »

9 maalin ja 14 jäähyminuutin turnaus? Ai me vai?

08.11.2012

Naisten kauden kolmanteen turnaukseen Hakaniemen Arena Centerissä lähdettiin siinä mielessä mielenkiintoisessa tilanteessa, että kaikki 15 pelaajaa olivat paikalla! Mahtavaa, täydet kolme kenttää ja ihka oma maalivahti. Päänvaivaa valmentajalle aiheutui lähinnä siitä, että 15 pelaajasta 5 pelaa pääsääntöisesti puolustajan paikalla ja loput 10 hyökkääjinä. Ekaan peliin puolustajan tontille istutettiin MinnaN, joka menetti puolustaja-neitsyyden varsin kiitettävällä suorituksella. Go Girl! Toiseen peliin Kinnarin Miia sai pakkiparikseen Anun, joka teki ties kuinka monennen kampäkin alakertaan.

Etukäteen asetelmat peleihin lähdettäessä olivat täysin vastakkaiset. Vanha tuttu Botox on jo parina edellisenä kautena kiusannut kuninkaallisia, ja kerran on jopa pisteetkin vienyt alisuoriutuneelta Kingsiltä. Nyt oli siis edessä ns. pakkovoitto. Flob III taas on lohkon ennakkosuosikki, jonka ainoa tavoite on suora nousu 3. divariin. Meidän tavoite oli laittaa hiukan kapuloita Flobin rattaisiin…

SBS Kings – Team Botox 7-2 (2-0, 1-1, 4-1)

Voitto ja kaksi pistettä, muuta ei tästä pelistä lähdetty hakemaan. Ja sehän tuli. Vastustajalta otettiin heti alkuun luulot pois Merin ja Lokan maaleilla, ja peli oli 5 minuutin jälkeen 2-0. Toinen erä oli kuninkaallisille selkeästi tehottomin. Wilma paukautti sen kuuluisan ”maalin takaa kipitys ja alakulmasta sisään klop” – maalinsa, mutta Botox tasoitti heti perään omallaan. Yrittipä Wilma temppuaan vielä kerran uudestaan, mutta vastustaja ystävällisesti kertoi hänelle, ettei se enää sinne mene. Niih!

Kolmannessa erässä otettiin taas peli haltuun ja maalien makuun pääsivät vielä Päivi (btw, hieno ”kaikkeni annoin” -kylkiniiaus lattialle heti perään), Frida, Johanna ja Satu. Botox kaunisteli omia numeroitaan vielä yhdellä osumalla. Vaikea peli maalivahdille, kun peli pyörii 80 % ajasta vastustajan päädyssä.

Voitosta huolimatta pisteet ei tulleet tästä pelistä helpolla, vaikka numeroiden valossa sellaista voisikin luulla. Tehtiin peli ajoittain itselle vähän turhan vaikeaksi lähtemällä mukaan vastustajan peliin. Oma huolimattomuus ja perussählääminen tarjosivat Botoxille vaarallisia vastahyökkäyksiä ja omassa hyökkäyspäässä ei pallo aina oikein pysynyt lavassa. Olisiko vauhtia ollut jopa liikaa?

Kokonaisuudessaan peli oli melko tasapaksua puurtamista ilman sen kummempia mieleenpainuvia superonnistumisia saatikka epäonnistumisia (tai sitten Rapsa-tädin mieli on edelleen vinksallaan toisen pelin loppupuoliskon aiheuttamasta turhautumisesta). Peli Botoxia vastaan kuulunee kategoriaan ”Ihan ok suoritus” - taidolla ja rutiinilla saavutettu työvoitto.

Flob III - SBS Kings 3-2 (1-2, 1-0, 1-0)

Flob aloitti pelin juuri niin kuin käsikirjoitukseen kuului: antamalla kovaa painetta Kingsin päässä. Pia ja puolustus joutuivat välillä hyvinkin ahtaalle Flobin taitavien hyökkääjien punnertaessa maalille. Ns. pahoja paikkoja ei Flob kuitenkaan saanut aikaiseksi kuin muutaman, ja niistäkin Pia loistotorjunnoilla karsi puolet pois. Toisen puolen tilanteista Flobin pelaajat itse stiblasivat laukomalla mm. maalin yli tai ohi. Loistavasti pelanneen Kingsin puolustuksen läpi ei ihan noin vaan mentykään! Kingsin vastahyökkäykset kuuluivat toki myöskin kässäriin, ja erää ehdittiin pelata yhdeksän minuuttia, kunnes Wilma iski riparin sisään ja lukemiksi 1-0. Kolme minuuttia myöhemmin Kingsin toisen maalin viimeisteli Kesti. Pieni lipsahdus heti perään, ja tauolle mentiin Kingsin johtaessa 1-2.

Toisessa erässä alkoikin sitten tapahtumaketju, jollaista ei hetkeen Kingsin naisten peleissä ole nähty: Jäähyminuuttien maraton. Valitettavaa on, että tuo negatiivisten pöytäkirjamerkintöjen keräily jatkui vielä kolmannessakin erässä (mm. väärien vaihtojen muodossa). Flob III on yksilötasolla yksi lohkon taitavimmista joukkueista, ellei jopa taitavin, ja kun pallollinen pelaaminen on noinkin organisoitua verrattuna omaan, se johtaa valitettavan usein karvaus- ja kaksintaistelutilanteissa rikkeisiin, ja tuomarin pillin vihellykseen. Kokonaisuudessaan sekä 2. että 3. erä olivat erittäin rikkonaisia, eikä Kingsit saaneet omaa peliään enää jatkuvien virheiden ja jäähyjen takia kunnolla uomiinsa.

Vaikka tuomari oli tiukka ja (välillä ehkä liiankin) tarkka ja käytti ahkerasti pilliään, jopa kaanonissa parinsa kanssa, olivat sinipaidat taisteluasenteeltaan täydessä tikissä, eikä ketään voi yrityksen puutteesta syyttää. Vastustaja ei ehkä pelannut parasta peliään, ja Kings lisäksi onnistui sitä parhaansa mukaan soppakauhalla hämmentämään. Mutta jos oma peli sotketaan yhteensä 14 jäähyminuutilla viimeisten 27 peliminuutin aikana, on lopputulos harvoin positiivinen. Flob käytti Kingsin otteen lipsumisen haparoidenkin hyväkseen, ja voitti toisen ja kolmannen erän, ja lopulta koko pelin 3-2. Tappio oli tehtyjen maalien valossa erittäin niukka, virheiden valossa sen sijaan hävittiin tämä peli 6-1. Ja sehän syö naista.

Tulevissa treeneissä harjoitellaankin sitten sukkulaviestiä (läpsystä vaihto!) ja kropalla pelaamista mailalla sohimisen sijaan (mallia voisi ottaa esimerkiksi Sairaanhoitaja Reinikaiselta, joka ei muuten tällä kertaa istunut jäähyllä kertaakaan).

*************

Huomionarvoinen asia tämän päivän peleissä oli sinnikäs loppuun asti pelaaminen. Voidaan myös todeta, että Hakaniemessä ahkeroi lauantaina sellainen Kings –porukka, että kunhan turhat jäähyt, rikkeet ja paniikkisyötöt saadaan karsittua pois, on jokaisen lohkon joukkueen oltava varuillaan, kun saavat SBS Kingsin vastaansa.

Taas saatiin 2 pistettä, ja siihen pitää olla tyytyväinen. Kauden alussa asetettu tavoite olla kauden päätteeksi lohkon puolenvälin yläpuolella on edelleen mahdollinen. Tällä hetkellä sijoitus 5/8.

P.S. Jäähyilystä huolimatta omissa ei kolissut kertaakaan vajaalla pelatessa. Hyvä me.

Tikkarit kolmannesta turnauksesta:

Meri – Kapteenin ekan pelin tehot 1+3, ja virtaa ja vauhtia riitti vielä toisenkin pelin esimerkilliseen merimäiseen suoritukseen.

Pia – Aika mielettömiä torjuntoja Flobia vastaan. Maalivahteja harvoin kiitellään tappiopelien jälkeen, mutta nyt kehut enemmän kuin paikallaan.

Lisäksi kaikilta kerätään yhdet viime turnauksessa saadut tikut pois. Noilla jäähymäärillä ei jatkossakaan pelejä voiteta.

Ensi viikolla lähdetään Hankoon. Fanimatkasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä joukkueenjohtajaamme. Autoissa on tilaa ainakin ajokortin omistaville.

Nim. Rapsa–täti rankaisee
21.11.2015Kinkkukuulumisia - eli ketä meitä nyt oli
19.04.2015Kinkkukuulumisia
06.12.2014Naisille tappio ja voitto Askolassa
16.11.2014Kingsit Kostoretkellä - Revenge i Dickursby
19.10.2014Tik-tik-tik-Tikkurilaan!
05.10.2014Kaudenaloitusräppi
13.04.2013Laiskasti mutta varmasti, paluu Masalaan
17.03.2013Karjaa. Missä?
24.02.2013Hang-Ö-ver - jotain liikaa ja kaikkea liian vähän
13.01.2013Uusi vuosi, kausi jatkuu, pallo pomppii

Siirry arkistoon »