Pelatut ottelut

23.4.2017 16:45
M40 - ProStars3 - 8 » 23.4.2017 12:00
Classic - M402 - 3 »

Uutiset

13.11.2018Dinoille kultaa Prague Mastersin M40 -sarjassaLue lisää »24.4.2017SBS Kings M-40 Kausi päättyi finaalitappioonLue lisää »2.4.2017Dinosaurukset SM-lopputurnaukseen!Lue lisää »20.3.2017Dinosaurukset kahdeksan parhaan joukkoon!Lue lisää »2.11.2016Dinosaurukset aloittivat kautensa...Lue lisää »

M40 - ProStars (2 - 2)

Aika: 30.10.2016 14:00
Paikka: Campo-Sport Center
Sarja: M40


Alkuasetelmat peliin lohkon ennakkosuosikkia vastaan olivat vähintään haastavat. Ensimmäisen pelin kaikki kolme maalintekijää (Saku, Kimmo ja Jani) suuntasivat samaan aikaan pelattavaan edustusjoukkueen peliin. Onneksi rinkiin saatiin täydennystä kun nuoret herrat Teemu Lilja ja Fredrik Ohlström saapuivat paikalle ensimmäisiin M-40 peleihinsä. Kings osasi odottaa tiukkaa puolustustaistelua, olihan vastassa entisistä liigajyristä koottu Tamperelainen ProStars.

Ottelu lähtikin liikkeelle juuri niin kuin ennakoimme, ProStars piti palloa ja Kings puolusti tiukasti. Ensimmäinen erä oli selvästi ProStarsin erä. Onneksi huippuottelun maalissa pelannut Marko "El Mako" Ahonen piti Kingsiä lukuisilla torjunnoillaan pystyssä. Yhden maalin Mako joutui päästämään taakseen, kun vastustaja pääsi tälläämään suoraan poikittaissyötöstä. Huomasimme kuitenkin pelin edetessä, että saatuamme pallon ja lähtiessämme vastaiskuihin oli meilläkin tilaa hyökätä. Tämä saattoi johtua siitä, että vastustajalla oli vain 8 kenttäpelaajaa tai sitten siitä, että kuten me, myös he ovat vanhoja ja hitaita.

Toisessa erässä Kings oli jo selvästi paremmin mukana ja pallon saatuamme pystyimme myös sitä pitämään ja rakentamaan maalintekopaikkoja. Erä oli kuitenkin maaliton. Apterin jäähyn lisäksi ainoa merkittävä tapahtuma oli vanhojen miesten ikääntyminen reilulla viidellätoista minuutilla.

Kolmanessa erässä tapahtui sitten sitäkin enemmän. Kings sai hyvän alun erään kun Fredrik Ohlström pääsi heti ekalla minuutilla Sami Kaltalan syötöstä "taskusta" tälläämään komean vedon etuyläkulmaan. Kings oli mukana pelissä ja itseluottamus nousi kohisten. Muutama minuutti myöhemmin Markku Hassi nosti jalalla omalta kenttäpuoliskolta laitaa pitkin melkein keskiviivalle asti. Ilmeisesti hän ei jaksanut enää juosta pidemmälle, koska tälläsi siltä paikalta kammolämärin parin pompun kautta sopivasti tuopinkorkuisena maalin takakulmaan ohi tämän pelin vähemmän hyvän Tamperelaisen maalivahdin. Tähän maaliin "syötön" tarjosi Mikael Apter, joka tosin oli kerinnyt pakille pudotuksensa jälkeen jo vaihtopenkille seuraamaan maalia. Ja näin Kings olikin jo johdossa.

Noin minuutin jälkeen alkoi sitten tapahtumaan. Tuomarit halusivat osallistua peliin suuremmassa roolissa kuin mikä oli varsinainen tarve. Tuomarin käsi nousi ylös ProStars jäähyn merkiksi, mutta ennen kuin peli vihellettiin poikki Kings piti palloa noin minuutin verran. Kun Kaitsu viimein lähti nostamaan palloa ylöspäin laitaa pitkin hänet torpattiin tylysti laidan yli. Selvä toisen jäähyn paikka ja tuomarit olivat sitä mieltä, että tästä ei selvitä pelkällä kakkosella. Eli Kingsille ajassa 35:56 kahden miehen ylivoima, 2 min sekä 5+20 min vastustajalle.

Ylivoiman aikana Kings näytti täydellistä mallia miten ylivoima riisutaan aseista, sääli vain että kyseessä oli oma YV. Melko tehotonta pyörittelyä ja kaiken lisäksi ajassa 37:19 tuomarit jatkoivat roolin ottamista. ProStarsin kaveri pääsi kahden miehen alivoimalla nostamaan keskeltä ja Jarnon pikkurikkeestä tuomittiin käsittömättömästi 2 min ja rangaistuslaukaus vaikka Kingsin miehiä oli rikotun pelaajan alla vielä 2 kappaletta. Rankkarissa vastustajan pelaaja ohitti Makon rystyharhautuksella ja peli näytti olevan tasoissa. Mutta tuomarit olivat eri mieltä, syynä vanha kunnon "taaksepäin" -pelaaminen. Vastustaja ei pahemmin purnannut, joten ehkä tuomari oli oikeassa tällä kertaa, mutta tätä epäilen vahvasti.

Kings jatkoi yhden miehen ylivoimalla ja juuri Prostars jäähyn loppuessa Kings ottaa hieman turhan hyökkäyspään jäähyn, jolloin vastustaja olikin yhtäkkiä ylivoimalla. ProStars käytti tilaisuutensa ja iski pelin tasoihin. Tästä ei Kings vielä oppinut vaan ajassa 43:19 otettiin vielä yksi jäähy, vain todistaaksemme itsellemme, että kyllä meidän AV hoitaa. Ja niinhän se hoisikin! Onneksi..

Eli peli päättyi lopulta 2-2 ja Kings sai näin ollen hyvän alun sarjaan. 3 pistettä sarjataulukossa ja kärkikahinoissa mukana. Kausi jatkuu isänpäivänä 13.11. Tampereella. Osa M-40 miehistä on silloin Prahassa ikämies-turnauksessa, joten toivottavasti mahdollisimman moni tänne jäävistä pääsee paikalle, jotta saadan hyvälle kauden alulle jatkoa.

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 110:05VastustajaVastustaja
1 - 130:34Ohlström FredrikKaltala Sami
2 - 133:47Hassi MarkkuApter Mikael
2 - 2 (yliv.)38:49VastustajaVastustaja
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
00:00Tuntematon pelaaja2 min
23:50Apter Mikael2 min
35:56Vastustaja2 min
35:56Vastustaja5+20 min
37:19Pöyry Jarno2 min
37:56Jääskeläinen Kimi2 min
43:19Lyytinen Kai2 min
Torjunnat:
Ahonen Marko: 0 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
6Lyytinen Kai
Hyökkääjä
7Mäki Jarkko
Hyökkääjä
8Apter Mikael
Hyökkääjä
11Kaltala Sami
Hyökkääjä
18Pöyry Jarno
Puolustaja
21Nieminen Miko
Hyökkääjä
24Ohlström Fredrik
Puolustaja
25Jääskeläinen Kimi
Hyökkääjä
27Sandell Roger
Hyökkääjä
39Lilja Teemu
Hyökkääjä
40Sten Börje
Hyökkääjä
42Hassi Markku
Puolustaja
72Ahonen Marko
Maalivahti