Pelatut ottelut

23.4.2017 16:45
M40 - ProStars3 - 8 » 23.4.2017 12:00
Classic - M402 - 3 »

Uutiset

13.11.2018Dinoille kultaa Prague Mastersin M40 -sarjassaLue lisää »24.4.2017SBS Kings M-40 Kausi päättyi finaalitappioonLue lisää »2.4.2017Dinosaurukset SM-lopputurnaukseen!Lue lisää »20.3.2017Dinosaurukset kahdeksan parhaan joukkoon!Lue lisää »2.11.2016Dinosaurukset aloittivat kautensa...Lue lisää »

Dinoille kultaa Prague Mastersin M40 -sarjassa

13.11.2018

voittajat.jpg

Maailman suurin ikämiesten salibandyturnaus, Prague Masters, pelattiin Prahassa 7.11. - 10.11.2018. Tupen Maunon ollessa kiinni edustuksen perjantaisessa Ac Haki -pelissä, jopa itse Maunoa nokkelampi kynäniekkä, velipoika Rauno Tuppi oli todistamassa, kun SBS Kings Old Farts voitti pitkän ottelurupeaman päätteeksi M40 -sarjassa kultaa.

Alkulohko

Alkulohkossa torstaina kaatuu ensin 7-0 tsekkiläinen Veterans Dobrany ja toisessa pelissä ruotsalainen Umeå City IBK 6:1. Perjantaina jalkoihin jää alkulohkon viimeisessä pelissä norjalainen Brodd IBK 3-1. Lohko on näin taputeltu kolmella hienolla voitolla. Rohkea peluutusjärjestelmä, mm. Saku Sintonen pakin paikalla, Mikael Apterin kyytijärjestelyt lentokentältä sekä taktisesti sopiva yöjuhlinta tuottivat toivotun tuloksen.  

Jatkopelit

Ensimmäiseen jatkopeliin lähdetään lohkoykkösenä ja vastaan tulee vielä perjantaina illalla C-lohkossa vasta neljänneksi sijoittunut slovakialainen Dunajskí Piráti. Vastus ei vielä tässä vaiheessa ole kova ja pelistä edetään helpolla 5-1 voitolla puolivälierään.

Lauantai onkin sitten hard core -settiä, mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa lauantaina. Ensin vastassa suomalainen FBT Fishcocks klo 8:45. Kalakukot laittavat kampoihin minkä pystyvät, mutta kuopiolaisten jo klo 8 pelaama M45-sarjan puolivälierä varmasti tuntui osalla pelaajista jaloissa. Lisäksi Kings -ryhmän Dieselmoottori on poikkeuksellisesti käynnistetty alkulämmöllä ja maaleja saadaan jo ensimmäisessä erässä: Kai Lyytinen (Apter) 1-0, Saku Sintonen (Tiusanen) 2-1, Antti Hento (Lyytinen) 3-1. Toisessa erässä vielä Lyytinen (Apter) 4-1 ja Sintonen (Tomi Kärkkäinen) 5-1. 

Turnauksen vaikein peli, todellinen trilleri, osuu puolivälierään. Peliä jäljellä 5min, Mikko Hupli 2 minuutin jäähylle ja tsekkiläinen DDM Stod - Pohodový 100D johtaa peliä 2:0. Tää peli on hävitty, miettii tässä vaiheessa allekirjoittanut ja korkkaa pullon. Äijät on kuitenkin rautaa. Jäähy selvitään takaiskuitta ja hetken päästä Tomi Kärkkäinen syöttää Jani Anteroiselle, joka herättää joukkueen pamauttamalla pallon kahden tolpan kautta maaliin. Takaa-ajo on käynnistetty ja sen kruunaa Jussi Tiusasen ja Kai Lyytisen hieno yhteispeli. Pallo maalin takaa tonnille ja Kaitsu heittää ykkösellä veskan yli. Kings on tasoittanut pelin viime hetkellä ja mennään rankkareille. Kingsin ensimmäinen vetäjä Mikko Hupli veivaa pallon varmasti maaliin ja muita onnistujia ei tarvita, kun tsekkiläisten yritykset kilpistyvät Jarmo Mäkeen. Rankkarit 1-0 Kuninkaille.

jamo_rankkari.jpg

Välierässä vastaan tulee jo alkulohkossa kertaalleen kaatunut Umeå City IBK. Alkulohkon pelissä saatiin muutama helppo maali, joiden avulla peli ratkesi isonumeroisesti. Ruotsalaiset olivat kuitenkin oppineet ensimmäisestä  kohtaamisesta ja nyt helppoja maaleja ei ole enää luvassa. Kumpikin joukkue puolustaa hyvin ja kuparinen saadaan rikottua vasta vajaa 5 minuuttia ennen loppua. Kukapas muu kuin Jani Anteroinen maalintekijänä. Ruotsalaiset tulevat kuitenkin tasoihin jo seuraavassa vaihdossa. Outo maali eikä kukaan oikein tunnu tietävän, miten se menee maaliin. Sivurajalyönnistä suoraan sisään, niinkö? Pari minuuttia ruotsalaisten tasoituksesta Kings saa ylivoiman. Tällä kertaa Tero Kalsta passaa ja Kai Lyytinen vetää perinteisesti läheltä ykkösellä ja pallo maaliin. Tiukan väännön jälkeen voitto numeroin 2-1 ja ruotsalaiset saavat tyytyä pronssimitaleihin. 

Finaalissa vastaan astuu tsekkiläinen FBŠ Hattrick Brno, joka on murskannut aikaisemmat vastustajansa älyttömällä maalierolla 54:3, pitäen mukanaan kuusi nollapeliä. Kuningas ei tietenkään lähtökohtaisesti ketään kumartele, vaikka ennen peliä hieman mietityttääkin vastustajan tehoilut. Kansallislaulujen aikana Kings laulaa täysillä ja ottaa henkisen yliotteen, vaikuttavaa nähdä tällainen joukkue. Tupin silmät kostuvat kyyneleistä.

Alkuvihellyksestä lähtien Kings on kuskin paikalla ja hallitsee viisaan joukkuepelin ansiosta. Pelin aikana nähdään kolme hienoa Kingsin -maalia. Hupli jakaa ja Jani Anteroinen tekee taas maalin, sen tärkeän avausmaalin jo kolmannella minuutilla. Hieman ennen ensimmäisen erän loppua Saku Sintonen iskee Teppo Helmisen syötöstä 2-0 ja heittää sellaiset tuuletukset, joita muistellaan vielä vuosia!

Pieni herpaantuminen toisen erän alussa tuo Hattrickin maalin päähän tilanteeseen 2-1. Vastustajan maali tulee vähän yllättäen maalin edestä, mutta jo pari minuuttia myöhemmin Tomi Kärkkäinen saa Sintoselta pallon, kanttaa ja kuittaa tilanteeksi 3-1. Peli on ratkennut ja allekirjoittanut avaa skumppapullon, vaikka on 15min jäljellä. Loppuajan Kings pelaa rauhallisesti, puolustaa hyvin ja pitää Hattrickin poissa maalipaikoilta. Loppuhetkillä Kingsin 4-1 on lähempänä kuin vastustajan 3-2. Börje Sten hakeutuu lopussa ylivoimalla vielä hyvään mestaan, mutta läheltä ylös osuu tällä kertaa veskan kypärään. Summeri päättä ottelun, Kings voittaa kultaa ja juhlat käynnistyvät! 

"Lähdettiin liikkeelle matalin odotuksin. Tiedossa kuitenkin oli, että kovin vastustaja on Prahan yö. Kaikkien muiden lisäksi sekin voitettiin”, analysoi joukkueen GM Tero Kalsta. ”Saimme porukkaan mukaan pari kokenutta Smurffia, joka saattoi olla voitan kannalta ratkaiseva tekijä. Ja tietenkin meillä oli mukana kansainvälisissä peleissä marinoitunut, voittava maalivahti” - Kalsta lisää...

poika_ilmaan.jpg 

SBS Kings Old Farts @ Prague Masters M40 2018

22 Anteroinen Jani
  8 Apter Mikael
25 Helminen Teppo
39 Hento Antti
27 Hupli Mikko
16 Kalsta Tero (C)
66 Kärkkäinen Tomi
  6 Lyytinen Kai
  1 Mäki Jarmo (MV)
13 Sintonen Saku
18 Sten Börje
24 Tiusanen Jussi

Praha kiittää ja kuittaa,
Rauno Tuppi

 

13.11.2018Dinoille kultaa Prague Mastersin M40 -sarjassa
24.04.2017SBS Kings M-40 Kausi päättyi finaalitappioon
02.04.2017Dinosaurukset SM-lopputurnaukseen!
20.03.2017Dinosaurukset kahdeksan parhaan joukkoon!
02.11.2016Dinosaurukset aloittivat kautensa...