Pelatut ottelut

23.4.2017 16:45
M40 - ProStars3 - 8 » 23.4.2017 12:00
Classic - M402 - 3 »

Uutiset

13.11.2018Dinoille kultaa Prague Mastersin M40 -sarjassaLue lisää »24.4.2017SBS Kings M-40 Kausi päättyi finaalitappioonLue lisää »2.4.2017Dinosaurukset SM-lopputurnaukseen!Lue lisää »20.3.2017Dinosaurukset kahdeksan parhaan joukkoon!Lue lisää »2.11.2016Dinosaurukset aloittivat kautensa...Lue lisää »

Dinosaurukset SM-lopputurnaukseen!

02.04.2017

Kings M-40 joukkue selviytyi lohkostaan jatkoon, ja kausi huipentuu 23.4 pelattavaan SM-lopputurnaukseen. Lopputurnaukseen selvitti tiensä Kingsin lisäksi Dalmac, Classic ja ProStars joista välierässä tulee vastaan Classic Tampereelta.

Myllypurossa pelatun jatkolohkon ohjelma oli raju tämän ikäisille pelaajille. Kolme kovaa peliä kuuden tunnin sisään, ja niistä ensimmäisessä oli vastassa ennakkoon lohkon suosikki Dalmac. Dalmac hoiti ottelun ilman suurempia vaikeuksia luvuin 4-2. Kingsin maalit onnistuivat tekemään Rantamäki ja Kärkkäinen Sintosen syötöistä. Marko Ahosella riitti tekemistä Kingsin maalilla kun Dalmac piti palloa joukkueista selvästi enemmän. Ilman Makon hyviä torjuntoja ja pariin otteeseen oikeassa paikassa seisoneita maalitolppia peli olisi ratkennut vastustajan hyväksi jo hyvissä ajoin.

Toisessa ottelussa oli vastassa PoNoVo Lappeenrannasta ja ensimmäisen ottelun tappio tarkoitti että tämä ottelu oli pakko voittaa päästäksemme jatkoon. Peli alkoi hyvin kun heti ensimmäisessä vaihdossa kukas muu kuin ykkösketju iskee pallon vastustajan maaliin. Maalintekijänä Saku Sintonen Kimmo Rantamäen syötöstä. Seuraavia maaleja saatiin odottaa aina yhdeksänteen minuuttiin saakka. PoNoVo teki kaksi maalia kahdeksan sekunnin sisään mutta Kingsin onneksi he tekivät toisen maaleista omaan maaliin. Päästyään maalinteon makuun PoNoVo pääsi hyvin mukaan otteluun ja ajassa 9:53 he iskivät taas pallon Kingsin maalilla hienosti pelanneen Jarmo Mäen selän taakse ja näin peli oli tasan 2-2. Onneksi Tomi Kärkkäinen oli sitä mieltä että Kings menee erätauolle johdossa ja hän iski pallon vielä kertaalleen vastustajan maaliin ennen erätaukoa.

Jotain oli erätauolla tehty oikein koska Kings teki toisen erän kuuteen ekaan minuuttiin kolme maalia. Näistä yhden teki Kärkkäinen Sintosen syötöstä. Toiset kaksi teki Kai Lyytinen Sami Strömstenin hienosta tarjoilusta. Oli hienoa nähdä että muutkin kuin ykkösketjun kaverit saivat laitettua palloa pussiin, sillä edellisestä jonkun muun kuin ykkösketjun pelaajien tekemästä maalista oli kulunut noin 2,5 ottelua. Muutaman minuutin myöhemmin vastustaja onnistui myös maalinteossa. Peli oli tässä vaiheessa luvuissa 3-6 ja suurempaa draama ei enää nähty. Kings puolusti tiivisti ja Jarmo Mäki hoiti loput. Ottelun lopussa Sami Strömsten iski ottelun loppulukemat 3-7 Mikael Apterin syötöstä.

Jatkolohkon vikassa pelissä oli vastassa Soittorasia Legends höystettynä muutamalla tutulla Puuhapussin kaverilla. Asetelmat olivat selvät, voitto ja paikka neljän parhaan joukossa. Soittorasia lähti otteluun matalalla karvauksella ja puolusti todella tiiviisti ja odottivat paikkoja iskeä vastaan. Onneksi Kings pelasi hyvällä maltilla vaikka maalinteko vaikutti tökkivän. Kings piti enemmän palloa ja rakensi muutaman hyvän tilanteen. Näistä ei kuitenkaan saatu maaleja tehtyä joten eka erä päättyi luvuin 0-0. Vasta Toisen erän puolivälissä saatiin kuparinen rikottua kun Mikael Apter iski suoraan Sami Strömstenin upeasta poikittaissyötöstä vastustajan maalivahdin kautta pallon häkkiin. Micke oli selvästi kuunnellut vaihtopenkiltä tulleita neuvoja jossa häntä kehotettiin vetämään enemmin. Hieman ennen tokan erän loppua Kings sai tehtyä tärkeän 2-0 maalin joka antoi hieman uskoa että tämä homma klaarataan. Maalin teki maalin eteen ruhonsa parkkeerannut joukkueen kapteeni Jarkko Mäki, Mikael Apterin syötöstä. Vaikka 2-0 johto on Juhani Tammisen mielestä vaarallinen johtoasema, niin minulla on semmoinen aavistus että on kuitenkin parempi johtaa 2-0 kuin 1-0. En ole kyllä täysin varma. Näissä lukemissa kuitenkin erätauolle ja viimeiselle vartille.

Kings tuli hyvällä itseluottamuksella kolmanteen erään, ja vastustaja sai kaiva pallon maalistaan kolmesti ennen erän puolta väliä. Ensin Kärkkäinen tarjoili Sintoselle vastustajan maalin eteen johon hänet oli jätetty melko yksin. Ja Sakuhan ei näistä paikoista erehdy vaan pallo varmasti maaliin. Tämän Jälkeen oli taas Strömsten-showta luvassa kahdella maalilla. Ensimmäiseen hän ei tarvinnut syöttöä, ja toisen hänelle tarjosi Jani Anteroinen. Kuusi minuuttia ennen loppua vastustaja sai harmittavasti tehtyä yhden maalin jälleen loistavasti maalilla pelanneen Jarmo Mäen taakse. Kings kaunisteli vielä lukemia lopussa. Ensin Rantamäki Kärkkäisen syötöstä ja lopuksi Jarno Pöyry Sami Strömstenin syötöstä loppulukemiin 7-1. Tämä Jarnon ajassa 44:10 tekemä maali, tai itse asiassa hänen maalin jälkeinen tuuletus lannisti täysin vastustajan. Maali oli komea, mutta Jarnon jo 90-luvulla lanseeraama "pulla-ranne" tuuletus oli vieläkin komeampi.

Lohkon kaikki tulokset:

Kings-Dalmac 2-4

Soittorasia-PoNoVo 2-5

PoNoVo-Kings 3-7

Dalmac-Soittorasia 2-2

Kings-Soittorasia 7-1

PoNoVo-Dalmac 2-5

Lohkosta jatkoon menivät siis lohkon voittanut Dalmac sekä SBS Kings. Lopputurnaus pelataan 23.4 joko Tampereella tai Helsingissä. Ensin vuorossa välierä Classicia vastaan jonka jälkeen pelataan joko loppuottelu tai pronssiottelua Dalmacia tai ProStarsia vastaan.

 

13.11.2018Dinoille kultaa Prague Mastersin M40 -sarjassa
24.04.2017SBS Kings M-40 Kausi päättyi finaalitappioon
02.04.2017Dinosaurukset SM-lopputurnaukseen!
20.03.2017Dinosaurukset kahdeksan parhaan joukkoon!
02.11.2016Dinosaurukset aloittivat kautensa...