Pelatut ottelut

23.9.2017 17:15
SB Vantaa - Miehet4 - 3 » 23.9.2017 14:45
PSS - Miehet4 - 3 »

Uutiset

20.3.2019Etelän playoffs-ennakko: Kings - SB VantaaLue lisää »18.3.2019Raportti: Kings - GrIFK 8 - 7Lue lisää »16.3.2019Ennakko: Kings - GrIFKLue lisää »15.3.2019Raportti: PSS - Kings 3 - 8Lue lisää »8.3.2019Ennakko: PSS - KingsLue lisää »

Raportti: Kings - HaKi 6 - 7

20.02.2019

2FA3F9DA-C9AD-4860-AC29-DDDE3D83E22D.jpegViime perjantaina Esport Arenalla pelattiin jännittävä ja laadukas taistelu, jossa panoksena oli lohkon kärkipaikka, Suomen Cupin Etelän aluemestaruus sekä 1000 euroa. Kings joutui valitettavasti antamaan hieman tasoitusta, kun ottelusta joutuivat jäämään pois töiden ja lomien vuoksi mm. rightin maalipyssyt Markus Olkkonen ja Petri Jalanko sekä Suomen kovimman Strömstenin tittelistä HaKin oman Strömstenin kanssa tappeleva Sami Strömsten. Myös uusin vahvistus Oscar Hänninen joutui jättämään pelin väliin ja kausi saattaa olla paketissa jo heti alkuunsa. Onneksi Kingsistä löytyy ykköskenttämateriaalia useampaankin kentälliseen, joten täydet mahdollisuudet voittoon olivat kokoonpanon puolesta olemassa. Ilahduttavasti ykköskenttään tyhmimmän miehen paikalle vasemmaksi pakiksi comebackin teki taituri Janne ”Karisto” Karisto ja näin Oliver Wardi nostettiin hyökkäykseen maalinsylkijän paikalle. Ottelu eteni ennakkokaavailujen mukaan, kun HaKi piti enemmän palloa ja Kings rankaisi tehokkaasti vastahyökkäyksistä. Kumpikaan joukkue ei päässyt missään vaiheessa edes kahden maalin karkumatkalle ja johtoasema vaihtui useamman kerran. Kotijoukkue ei yltänyt aivan omalle tasolleen pallollisessa pelissä ja myös puolustuspelissä olisi ollut tiivistämisen varaa. Tosin vastus oli erittäin laadukas ja pystyi hyödyntämään tarvittavat tilat, vaikkei sekään ollut aivan kiimaisimmillaan. Viimeisen erän ratkaisuvaiheissa erotuomarit ottivat turhan suuren roolin ja HaKi hyödynsi saadut ylivoimansa mallikkaasti vieden kolme pistettä ja aluemestarin tittelin Vantaalle lukemin 6-7.

 

1. erä

 

HaKi koitti masentaa Kingsin heti alussa pitämällä palloa itsellään pari ensimmäistä vaihtoa. Masa Kaartinen ehtikin jo vähän murahtelemaan vaihtopenkillä, mutta sitten iski todellinen masentajien erikoismies Jouni Olkkonen. Janne Karisto lähetti Gepardin juoksemaan tyhjälle savannille ja varma viimeistely läpiajosta ylänurkkaan vei Kingsin 1-0 johtoon ajassa 2.46. Muutama minuuttia myöhemmin HaKi sai rankkarin, kun Kingsin katsottiin rikkoneen maalintekotilanteessa. Tommi Rosendahlin suoritus oli vakuuttava ja peli tasan 1-1. Kymmenen minuutin kohdalla Erkko Heikkisen pitkä kaaripallo löysi nälkäisen Gepardin lavan, mutta haaskat ajautuivat toiseen aaltoon Petri Pollarille, joka lämäsi täydellä voimalla pallon yläpesään. Vierailijat onnistuivat erän toisella puolikkaalle löytämään yllättävänkin paljon tilaa viisikon keskeltä ja rankaisivat näistä paikoista kaksi kertaa. Ensimmäinen näistä kahdesta siirretyn rangaistuksen aikana. Ensimmäinen erä siis vantaalaisille 2-3.

 

2. erä

 

Kings tuli pirteänä toiseen erään. Matias Kaartinen näytti ensimmäisellä minuutilla mitä on halu, kun mies voitti irtopallon omalla alueella ja oli yhtäkkiä lähes läpiajossa. Siinä vaiheessa hän otti käyttöönsä pakaroiden välissä olevan kolmannen silmänsä ja tarjoili Perttu-Pera-Pajukoskelle suhteellisen helpon paikan viimeistellä Kingsin tasoitus. Ajassa 26 tasan oli Peran vuoro tarjoilla karkki Oliver Wardille. Kings ehti nauttia johtoasemasta viitisen minuuttia, kunnes Tom Strömsten hyödynsi Kingsin pienen vaihtovirheen mahdollistaman tilan ja ujutti tasoituksen etukulmasta. Jälleen viisi minuuttia lisää ja Kings hyödynsi saadun ylivoiman heti vaparista: syöttäjänä Masa ja tekijänä Perttu. Seuraavassa vaihdossa kunkkupelaaja laitettiin boksiin. Alivoima suoritti hyvää kykkimistä 1.59, kunnes Mikko Sipilän lämäri pöllytti verkkoja. Kolmanteen erään lähdettiin jännittävistä lukemista 5-5.

 

3. erä

 

Ensimmäiset 7 minuuttia olivat tarkkaa ja tasaista pelaamista, kunnes Kingsin vaihtoruletti pyörähti ylimääräisen kierroksen ja joukkueelle tuomittiin jo toinen kakkonen kuudella pelaamisesta (ensimmäisestä HaKi rankaisi siirretyn jäähyn aikana). Kings on ollut koko kauden vaarallinen myös alivoimalla ja jälleen kerran Kingsin sarakkeeseen merkittiin av-maali. Tällä kertaa maalintekoon karkasi Masa Kaartisen komeasta pitkästä syötöstä muutamasta kymmenestä polvi- ja nilkkatuesta huolimatta edelleen tuulennopea Ari Huopalainen. Iloa ei kestänyt kauaa, vaan Rosendahl tasasi puntit yv:llä puoli minuuttia myöhemmin. Sitten alkoi viimeinen kymppi ja oli aika ratkoa mestari. Harmillisesti ratkaisijoiksi muodostuivat kuitenkin ottelun tuomarit. Viimeiseen kahdeksaan minuuttiin Kingsille tuomittiin 8 minuutin verran kakkosia. Jo ajassa 52.14 Kingsille tuomittu jäähy tuli helpohkosti, mutta se voitaneen tulkita näistä selvimmäksi. Parhaiden maalipaikkojen ulkopuolella pysytellyt sarjan kovin maalitykki Jussi Laamanen väläytti kovaa lämäriään tärkeimmällä hetkellä ja iski vieraat johtoon heti ylivoiman alkajaisiksi ajassa 52.26. Noin 40 sekuntia myöhemmin Kings-ukkoa passitettiin jälleen jäähylle kyseenalaisesti. Tällä kertaa kotijoukkue taisteli jäähyn pois ja jätti HaKin ensimmäistä kertaa ilman ylivoimaosumaa. Reilu pari minuuttia ennen loppua Kings otti maalillaan hyvin torjuneen Jarmo Mäen pois ja yritti tasoitusta kuudella viittä vastaan. Yritys loppui 1.05 ennen loppua, kun illan tuomaristo ratkaisi pelin lopullisesti vieraille erittäin kyseenalaisella Kings-jäähyllä. Kotijoukkueen provosoituminen ei ollut kovin suuri ihme ja siitä vielä toinen kakkonen perään protestoimisesta. Pari kohtuullista paikkaa tasoitukseen vielä syntyi pahasti alivoimaisenakin, mutta vieraat hoitivat kokemuksella voiton mukaansa. Tällä kaudella tuomareista ei ole tarvinnut montaa sanaa raporteissa kirjoittaa, eikä sitä olisi viitsinyt tehdä nytkään, mutta en tainnut olla ainoa, joka näki asiat näin. Tästä kertonee hyvin mm. HaKin mainion kannustusjoukon kannustuslaulu eräänkin loppuhetkien jäähyn jälkeen: ”Meillä on tuomarit, ketä teillä on”. Joka tapauksessa Kings ei ollut aivan parhaalla tasollaan ja HaKille ansaittu voitto. Ikävin tapahtuma tästä kaikesta huolimatta nähtiin viimeisellä minuutilla, kun hurjasti kahden miehen vajaalla taistellut Severi Korhonen loukkasi polvensa leikkauskuntoon. Tämä tarkoittaa, että huikean kauden pelanneen nuoren pistehain kausi on paketissa. Tsemppiä Sevelle leikkaukseen ja kuntoutukseen!

 

Kingsin tähdistö:

 

*** Matias Kaartinen – Käsi paketissa ja polvi täysin verillä. Taikuri oli käärinyt itsensä siteisiin, jotta homma ei kävisi liian helpoksi. Voitontahto oli kova ja Masa oli Kingsin näkyvin pelaaja. Tuomarit eivät selvästikään arvostaneet. Kolme syöttöpistettä, joista kaikki olivat loistavia oivalluksia.

 

** Perttu Pajukoski – Kärkipelissä 2+1 on kova suoritus. Kuinkahan paljon tekisi pisteitä, jos ottaisi juoksuaskeleita.

 

* Jouni Olkkonen – Cupin iso onnistuja, syttyy isoihin peleihin vielä enemmän kuin muut. Tässä pelissä laittoi Kingsin alkutahdit tehoilla 1+1. Cupin viiteen peliin tehot 4+1. Peliminuutteihin nähden tehot olivat kuitenkin isommat. Tärkeys korostuu myös kopissa ja viimeistään jälkipeleissä.

 

Mauno Tuppi

20.03.2019Etelän playoffs-ennakko: Kings - SB Vantaa
18.03.2019Raportti: Kings - GrIFK 8 - 7
16.03.2019Ennakko: Kings - GrIFK
15.03.2019Raportti: PSS - Kings 3 - 8
08.03.2019Ennakko: PSS - Kings
06.03.2019Raportti: Kings - SB Vantaa 7 - 8
01.03.2019Ennakko: Kings - SB Vantaa
26.02.2019Raportti: LoSB - Kings 7 - 9
22.02.2019Ennakko: LoSB - Kings
20.02.2019Raportti: Kings - HaKi 6 - 7

Siirry arkistoon »