Pelatut ottelut

23.9.2017 17:15
SB Vantaa - Miehet4 - 3 » 23.9.2017 14:45
PSS - Miehet4 - 3 »

Uutiset

13.12.2019Perttu Pajukoski liigakentiltä KingsiinLue lisää »3.11.2019Return of the KingsLue lisää »3.11.2019Matti & TeppoLue lisää »25.10.2019Otteluennakko: Kings - HawksLue lisää »26.9.2019Gimme' Oil in my lampLue lisää »

Raportti: LoSB - Kings 7 - 9

26.02.2019

Perjantai-illan vierasmatka Lohjalle palautti Kingsin voittokantaan ja täydet kolme pistettä varmistivat espoolaisille playoff-paikan. Kingsin ensimmäinen erä oli erittäin väkevä, mutta ote herpaantui loppua kohden ja kotijoukkue pääsi taistelemaan voitosta tosissaan, kuten eränumeroista 1-5, 2-2, 4-2 voi lukea. Vasta Markus Olkkosen tyhjään maaliin 45 sekuntia ennen loppua laittama 7-9 osuma toi helpotuksen vieraille.

 

1. erä

 

Kings on aloittanut ottelut terävästi koko kevätkauden ja perjantain avauserä oli jälleen vakuuttava niin kenttäpelaajien kuin maalivahti Roni Nurmelan osalta. Avausosumassa parin minuutin pelin jälkeen Sami Antikainen voitti kaksinkamppailun oman maalin takana ja lähetti Anton Aaltion pitkälle purjehdusmatkalle. Pari poijua kierrettyään Ato täräytti pallon kylmästi yläpesään. Sitten vaihdettiin lajia baseballiin: hyökkäyspään sivuvaparista Markus Olkkonen toimi pitcherinä ja komean homerunin ilmasta latoi Ari Huopalainen. Maalausfestarit jatkuivat kahdeksan minuutin kohdalla, kun Petri Jalanko jatkoi kovaa maalivirettään ja 15 minuutin kohdalla ykkösen hyvä pyöritys siirsi Kingsin jo 0-4 johtoon. Maalintekijänä edellisen syöttänyt Perttu Pajukoski ja syöttäjänä Roope Piiparinen. Minuutti tästä ja kotijoukkue pääsi taululle reboundista. Kuitti tuli kuitenkin pian perään, kun Ato Aaltio haistoi tilan takatolpalla ja iski Matias Makkosen kulmavaparisyötön ykkösellä sisään. Ensimmäinen erä siten ilman sen suurempaa rutistusta Kingsille 1-5.

 

2. erä

 

Myös kakkoserä alkoi kunkkukomennossa, kun lohkon syöttöpörssin kakkonen Matias Kaartinen löysi ylivoimalla hidastetulla rannevetosyötöllään Pera Pajukosken takatolpalta. Kings siten jo turvallisen oloiseen 1-6 johtoon. Tämän jälkeen Kingsin pakka alkoi hajoilemaan ja kontrolloidusta pelistä siirryttiin avoimien ovien päivään. Maalivahdit olivat kuitenkin hereillä ja lisääntyneistä tilanteista syntyi vain kolme osumaa, kaikki erän puolivälissä minuutin ja 10 sekunnin sisään. Näistä kaksi merkittiin Losbin sarakkeeseen ja yksi Kingsille. Kunkkujen maalintekijä oli lohjalaisten hyvästä paikasta vastahyökkäykseen Captain-Arskan syötöstä sännännyt Markus Olkkonen. Rystymaali oli komea ja riittää Olkkosten sisäisessä rystyrankingissa tukevaan hopeatilaan. Kun lohjalaiset eivät hyödyntäneet lopun ylivoimaansa, niin tasaisen erän jälkeen päätöserään lähdettiin tilanteesta 3-7.

 

3. erä

 

Pepe harvemmin tyytyy yhteen ja tälläkin kertaa piiska puhui toistamiseen heti päätöserän alkuun. Hienon syötön tarjoili Taikuri Kaartinen. Viiden maalin johto ja peliä 19 minuuttia jäljellä; vaikka Kingsillä kokemusta pitäisi olla riittämiin, niin jälleen kerran luulotauti iski. Jatkuvasti laskenut keskittyminen putosi edelleen ja Losbin nopeat pari onnistumista ruokkivat sen itseluottamusta ja saivat hyvänkokoisen kotiyleisön syttymään. Vicky Rostin Sata Salamaa soi vieläkin korvissa, kun lohjalaiset nakuttivat maaleja pääosin pikkukanteista 41, 42 ja 47 peliminuutin kohdalla. Kings-jäähy tuli pahaan paikkaan 50 minuutin paikkeilla, mutta LoSB:n koko illan tehottomana pyörinyt yv pysähtyi tälläkin kertaa Kingsin hyvään alivoimapeliin. Myös Kings jätti hyödyntämättä oman ylivoimansa hetkeä myöhemmin. Peli meni jännäksi, kun Rasmus Lepistö toi kotijoukkueen maalin päähän juoksusta lähteneellä rannarillaan ajassa 57.11. Onneksi kotijoukkueen 6 vs. 5 -pyöritys oli yhtä tehotonta kuin sen ylivoima ja Kingsin peitot olivat kohdallaan, eikä kunnollisia laukauksia siten päätynyt Roni Nurmelan maalille saakka. Toki lohjalaisilla olisi ollut vielä 45 sekuntia aikaa tehdä tasoitusmaali, ellei oman kylän pelastaja Maku Olkkonen olisi ruiskuttanut kylmää vettä suoraan letkusta naamaan ja ratkaissut peliä laittamalla pallon tyhjiin. Maali syntyi jälleen miehen kovemmalta lämäripuolelta, eli rystyltä. Syöttöpinna vastahyökkäyksen käynnistäneelle Erkko Heikkiselle. Pisteet siis lopun turhan ison jännityksen jälkeen Espooseen lukemin 7-9.   

 

Kingsin tähdistö:

 

*** Anton Aaltio – Erittäin näyttävä avausmaali ja upea viimeistely myös 1-5 maaliin. Oli kahden maalin lisäksi erittäin terävällä pelipäällä molempiin suuntiin. Nopea ja taitava, sekä jaloistaan, käsistään että päästään. Ai niin, myös nuori, komea ja fiksu. Faniposti managerin kautta.

 

** Sami Antikainen – Raksamies oli taas perjantai-illan hommissa. Pisti ukkoa nippuun ja toimitti palloa pelikavereille viimeisen päälle laadulla. Omiin taisi lipsahtaa vain yksi, joten plussalla jälleen. Ei kautta ilman pistettä, syöttäri tilille.

 

* Jani Anteroinen – 45-vuotias urheilijanuori kävi vetämässä komean esityksen kakkosdivarissa pieniin tämän kauden treenitunteihin nähden. Uran 461. Kings-tehopistettä ei tällä kertaa nähty, mutta miehelle itselleen tärkeintä oli joukkueen voitto, ja plusmiikkareissa oltiin plussan puolella. Niin ne prioriteetit muuttuvat iän myötä. Tämäkin on jäniksen vuosi.

 

Mauno Tuppi

13.12.2019Perttu Pajukoski liigakentiltä Kingsiin
03.11.2019Return of the Kings
03.11.2019Matti & Teppo
25.10.2019Otteluennakko: Kings - Hawks
26.09.2019Gimme' Oil in my lamp
10.09.2019Uusia soppareita pöytään
02.09.2019Uusi GM & vanhojen jatkot
20.03.2019Etelän playoffs-ennakko: Kings - SB Vantaa
18.03.2019Raportti: Kings - GrIFK 8 - 7
16.03.2019Ennakko: Kings - GrIFK

Siirry arkistoon »