Pelatut ottelut

23.9.2017 17:15
SB Vantaa - Miehet4 - 3 » 23.9.2017 14:45
PSS - Miehet4 - 3 »

Uutiset

13.12.2019Perttu Pajukoski liigakentiltä KingsiinLue lisää »3.11.2019Return of the KingsLue lisää »3.11.2019Matti & TeppoLue lisää »25.10.2019Otteluennakko: Kings - HawksLue lisää »26.9.2019Gimme' Oil in my lampLue lisää »

Raportti: PSS - Kings 3 - 8

15.03.2019

Kingsin viimeinen runkosarjan vieraspeli pelattiin viime perjantaina Porvoossa. Puitteet olivat kunnossa PSS:n omassa Aurora hallissa, jossa kopista kentälle pääsi yhdellä loikalla ja vierasjoukkuetta kohdeltiin kuin kuninkaita. Siitä iso kiitos isännille. Kingsin tuli voittaa ottelu, jotta se säilyttäisi lohkon kakkospaikan tavoittelun omissa käsissään. PSS puolestaan pelasi ilman panosta oman kunniansa vuoksi ja harmillisen pieneksi jääneen kotiyleisönsä edessä. Kunkkujen lähtökohdat peliin olivat vaikeat, sillä veskareiden lisäksi kokoonpanossa oli vaivaiset 11 sinipaitaa ja alkulämpöjen alkuun kenttäpelaajia oli kaukalossa vain 8. Ilmeisesti mahdollisuus oman pelin katsomiseen suorana nettistriiminä houkutteli enemmän kuin hikoilu. Minkä ymmärrän täysin. Paikalle tulleet pelaajat hoitivat hommansa kuitenkin varsin kypsästi, ja erinomaisesti torjunut Jarmo Mäki antoi joukkueelle täyden mahdollisuuden voittoon. Kingsille lopulta selvähkö 3-8 voitto ilman penkin takana olleen Gepardi-managerin suurempia sydämen tykytyksiä.  

1. erä

Heti kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen vastaiskusta tullut kotijoukkueen 1-0 osuma ei varsinaisesti herättänyt luottamusta Kingsin tekemiseen surkea alkulämmön jälkeen. Edessä oleva kahden kentällisen kuntotesti helpottui kuitenkin huomattavasti heti seuraavassa vaihdossa, kun Petri Jalanko lirutteli pallon verkkoon Matias Kaartisen hyvän katkon ja syötön jälkeen. Kingsin maalivahti Mäki alkoi napsimaan palloja kiinni ja kenttäpelaajat tekivät erässä vielä pari maalia. Yhdeksän minuutin kohdalla vuoden ensimmäistä peliään, ja vielä poikkeuksellisesti pakin paikalla, pelannut Henri Åhman purjehti koko kentän sooloon ja naulasi pallon yläminttuun. Noin 19 minuutin paikkeilla kipeänä ja loukkaantuneena pelannut Kaartinen löysi Jalangon toistamiseen; tällä kertaa Pepe oli jätetty yksin vaparitilanteessa. Ensimmäinen erä siis Kingsille 1-3.

 

2. erä

Kakkoserän avausmaali tuli vasta lähes 8 minuutin pelin jälkeen, kun kotijoukkueen Casper Carlsson voitti kulmaväännön ja nuori Janrik Pitkänen ujutti pallon etukulmasta sisään. Kings sai hieman hengitystilaa, kun Pepe Jalanko kaivoi laidasta pallon keskelle Petri Pollarille, joka puolestaan jakoi vetopaikan kovassa maalivireessä olevalle Anton Aaltiolle. Ato ei erehtynyt ja herraa vieraspeleihinkin seuraavat fanit saivat jälleen juhlan aihetta. Erän viimeisellä minuutilla hurjalla pelipäällä ollut Pepe Jalanko viimeisteli hattutempun täyteen Perttu Pajukosken järjestämästä 2 vs 1 -vastahyökkäyksestä. Kolmanteen erään tilanteesta 2-5.

3. erä

Päätöserään saatiin jännitystä, kun PSS rokotti ylivoimahyökkäyksestään 44 minuutin kohdalla. Ottelun ratkaisukohdaksi muodostui ajassa 48.02 PSS:lle tuomittu jäähy. Tilanteessa kotijoukkueen Myyryläinen tökki vähemmän tosissaan Kingsin pelaajaa vihellyksen jälkeisen pelin vuoksi, mutta tuomarilla ei tainnut olla mahdollisuutta tulkita asiaa huumoriksi. Henri Åhman oli ylivoimalla tyly ja pussitti Markus Olkkosen syötöstä lukemiksi 3-6. Lopussa jäähyjä sateli puolin ja toisin milloin mistäkin, mutta lopullinen niitti syntyi Åhmanin alivoimalla vaparista tekemästä etukulmasivalluksesta. Syöttäjänä jälleen Maku Olkkonen. Loppulukemat 3-8 teki vielä tyhjiin Sami Strömsten.

Kingsin tähdistö

*** Henri Åhman – Oh man! Kingsin historiasta ei heti muistu mieleen kolme maalia tehnyttä vasenta pakkia. Suorituksen arvoa korostaa se, että mies pelasi Porvoossa vasta ensimmäisen pelinsä vuoden 2019 puolella ja treenikertojakin on tämän vuoden puolella ehtinyt kertymään vain noin kolme. Yleensä hyökkääjänä pelaava Hema oli joka paikassa, upea matsi.

** Jarmo Mäki – Oli käsittämättömän hyvässä torjuntavireessä. Torjuntoja kertyi 34 ja maaleja meni selän taakse vain kolme. Antoi omilla suorituksillaan joukkueelle avaimet voittoon.

* Petri Jalanko – Hatullinen riitti tällä kertaa paperilla vain yhteen tähteen, mutta Jamon tavoin täysin kolmen tähden arvoinen ilta. Käytti maalipaikat tehokkaasti. Nälkää taisi vielä jäädä, sillä yritti tyhjää maalia veskarin istuskellessa jo maalillaan. 

Mauno Tuppi

13.12.2019Perttu Pajukoski liigakentiltä Kingsiin
03.11.2019Return of the Kings
03.11.2019Matti & Teppo
25.10.2019Otteluennakko: Kings - Hawks
26.09.2019Gimme' Oil in my lamp
10.09.2019Uusia soppareita pöytään
02.09.2019Uusi GM & vanhojen jatkot
20.03.2019Etelän playoffs-ennakko: Kings - SB Vantaa
18.03.2019Raportti: Kings - GrIFK 8 - 7
16.03.2019Ennakko: Kings - GrIFK

Siirry arkistoon »