Pelatut ottelut

23.9.2017 17:15
SB Vantaa - Miehet4 - 3 » 23.9.2017 14:45
PSS - Miehet4 - 3 »

Uutiset

13.12.2019Perttu Pajukoski liigakentiltä KingsiinLue lisää »3.11.2019Return of the KingsLue lisää »3.11.2019Matti & TeppoLue lisää »25.10.2019Otteluennakko: Kings - HawksLue lisää »26.9.2019Gimme' Oil in my lampLue lisää »

Raportti: Kings - GrIFK 8 - 7

18.03.2019

Runkosarja saatiin onnellisesti päätökseen lauantaina. Kingsin osalta päätösmatsista tuli selviytymistaistelu, sillä joukkue joutui lukuisten poissaolojen vuoksi lähtemään otteluun yhdeksällä kenttäpelaajalla. Tämäkin lukumäärä sisälsi jo pari uransa lopettanutta peluria ja etenkin kolme puolustajaa näyttivät ajoittain puolikuolleilta. GrIFK oli saanut aiemmin päivällä pelatusta Vantaa-VKTP ottelusta mieluisia uutisia ja tiesi välttävänsä putoamisen kävi omassa pelissä miten tahansa. Kauniaislaisten suurin voitontahto olikin ehkä poissa, eikä Grani onnistunut raapimaan voittoa hieman laajemmalla 17 kenttäpelaajan kokoonpanollaan. Pelin taso ei päätä huimannut, mutta voitto kuin voitto. Kingsin maalissa Roni Nurmela joutui koville ja oli voiton takuumies. Harmi, ettei perheen sisäistä välienselvittelyä tullut vieläkään. Kingsin 8-7 voitto toi Kunkuille hienon kakkossijan kovassa lohkossa. Pelit jatkuvat jo torstaina 21.3. Etelän sisäisillä pudotuspeleillä, kun Tapiolan Urheiluhalliin klo 19.15 vieraaksi saapuu rakas vihu SB Vantaa.

 

1. erä

 

Kingsillä oli eco mode päällä heti alussa ja maalivahti Nurmela pääsi tositoimiin välittömästi. Joukkueessa on kuitenkin sen verran maalintekotaitoa, että verkko heiluu pienemmilläkin kierroksilla. Avausmaali syntyi neljän minuutin kohdalla, kun Matias Kaartinen laukoi pallon maalia kohti ja kaima Makkonen ohjasi omasta ja ilmeisesti myös tuomareiden mielestä ohjuksen maalin edestä mailan varrella sisään. Miehellä on ainakin puhelahjoja, joten Gepardi-managerin perintö on hyvissä käsissä. Tai siis suissa. Gepardista puheen ollen: J. Olkkonen puki vielä kerran sinipaidan päälleen kakkosdivaritasolla ja oli jälleen tehokkaana. Velipoika M. Olkkonen syötti kovan pallon takatolpalle ja J. Olkkonen ohjasi komeasti Kingsin 2-0 maalin ylänurkkaan vain 19 sekuntia edellisen perään. Kymmenen minuutin kohdalla Kingsin puolustus antautui ensimmäistä kertaa, mutta puolitoista minuuttia myöhemmin Maku Olkkonen latoi sentterinä pelanneen Taikuri Kaartisen lähettämän syötön one-timerina sisään. Granin Eemeli Kyllönen rusikoi hyvän karvauksensa jälkeen joukkueensa maalin päähän ajassa 16.13, mutta erätauolle siirryttiin Kingsin 4-2 johdossa, kun Erkko Heikkinen kesytti kääntöpallon keskialueella ja vapautti Matias Makkosen maalintekoon. Tänään MaMa oli liekeissä ja tuikkasi pomppupallon varmasti sisään. Roni Nurmelalle peräti 15 torjuntaa.

 

2. erä

 

Toinen erä eteni maalittomana yli 15 minuuttia, vaikka kummankaan joukkueen paketti ei erityisen tiivis ollutkaan. Ajassa 35.20 vieraiden Roi Hellström päätti maalittoman jakson hienolla yläputken hivottelullaan. Ja kun ketsuppipullo aukesi, niin Kings turautti siitä heti pari kunnon pläjäystä. Vain 12 sekuntia myöhemmin Molkkonen näki kolmannella silmällään maalin kulmalla päivystäneen Jolkkosen. Tästä 26 sekuntia ja Erkko Heikkinen löysi maaliputkeaan jatkaneen Anton Aaltion maalin edestä yksinään. Erän lopussa Granin paras pistemies Rasmus Törnqvist toi Granin kahden maalin etäisyydelle vahvalla haastolla.  

 

3. erä

 

Peli jatkui kolmannessakin erässä samalla kaavalla. Kings jaksoi puolustaa riittävän hyvin ja ratkaisun makua alkoi olla ilmassa, kun Maku pääsi läpiajoon 47 minuutin kohdalla ja sijoitti pallon varmasti verkkoon. Tämän maalin myötä nuorempi Olkkonen tavoitti 40 tehopisteen rajapyykin Perttu Pajukosken tavoin. GrIFK tuli vielä taistelemaan voitosta 6 ja puoli minuuttia ennen loppua, kun Eemeli Kyllönen viimeisteli Tommy Borgin syötöstä 2vs1-hyökkäyksen maalin perukoille. SB Vantaa alkoi jo varmasti elätellä kotietutoiveitaan, kun Grani tuli ilman maalivahtia jo maalin päähän 3 minuuttia ennen loppua ja pääsi pian tämän jälkeen vielä ylivoimalle. Kings kesti alivoiman melko vaivattomasti ja voiton varmisti Matias Makkosen tyhjään maaliin 19 sekuntia ennen loppua iskemä 8-6 osuma. Läpiajosyötön tarjoilijana oli uransa viimeisen kakkosdivaripelin pelannut Jani Anteroinen. Hieno lopetus. Vielä hienommaksi sen teki Matte Makkosen kohtuullisen holtiton päätyverkkotuuletus, joka on kaikille halukkaille saatavissa videoklippinä. Granin Luukas Laaksonen teki vielä 5 sekuntia ennen loppua hatullisen täyteen, mutta osuma oli lähinnä lohdutuskamaa. Erkko Heikkinen ehti tuhrata vielä tämänkin jälkeen jo toisen tyhjän maalin ja jäi tällä kaudella kokonaan ilman maalia (0+10). Onneksi on vielä pudotuspelit.  

 

Kingsin tähdistö:

 

Gepardi.JPG

*** Jouni Olkkonen (2+0) ja Jani Anteroinen (0+1) – Kaksi komeaa Kings-uraa on nyt ohi. Ja kuten jo ennakossa todettiin, jälleen ja toistaiseksi. Gepardi pelasi 17 kautta Kingsin edustusjoukkueessa ja teki siinä ajassa komeat tehot 142+134=276. Takavuosien pitkistä hiuksistaan ja hyppytakleistaan kuuluisa mies oli viimeisellä kaudellaankin varsin tehokas, kun 14 peliin pisteet olivat 7+3. Myös viimeisessä pelissä rystymaalien erikoismies nakutti pari häkkiä. Pisteiden lisäksi Jocke on tehnyt vuosikaudet arvokasta duunia vahvalla liikkeellään ja manageri-valmentajana sekä monivuotisena kapteeniston jäsenenä rooli on ollut käytännössä korvaamaton. Loppukauden tämä ErVin valmennuspäällikkö luotsaa myös Kingsin pudotuspelejä penkin takana.

El_Janis.jpgJotenkin se on niin luonnollista, että Gepardin kanssa samaan aikaan muistetaan Jani Anteroisen upean Kings-taipaleen päätöstä edustusjoukkueen tasolla. Jäniksen 24. kausi päättyi tyylikkäästi syöttöpisteeseen, jonka myötä kaikkien aikojen pisteykkösen tehot kirjataan lukemin 259+202=461. Jani jatkaa seuran puheenjohtajana taustajoukoissa ja miehen aina niin positiivista ja lämminhenkistä palautetta kuullaan varmasti jatkossa vielä ikämiesten lisäksi edustuksen treeneissä. Ja tämäkin peli sen näytti, että kolmen pakin peluutus ei ollut ikäpresidentille minkäänlainen ongelma. Jänis ja Gepardi, nyt alkaa pleijarit, ei vielä voi lopettaa.

** Roni Nurmela (32 torjuntaa), Matias Makkonen (3+0) ja Markus Olkkonen (2+2) – Vaikka Muuri oli hieman hätäisesti keksitty ja korni lempinimi, niin lauantaina Roni Nurmela oli juuri sitä. Viisikkopuolustus oli luonnollisista syistä varsin väsynyttä ja ilman Ronin hyvää torjuntavirettä olisi kotietu luisunut Vantaalle. Mutta eipä olisi voittoa tullut myöskään ilman Matte Makkosen selvästi onnistunutta edellispäivän nestetankkausta ja sillä saavutettua hattutemppua. Eikä myöskään ilman Markus Olkkosen pistetehtailun jatkumista. Maku on ollut loppukaudesta joukkueen arvokkain pelaaja.

 

* Kaikki loput paikalle saapuneet – Posin kautta pudotuspeleihin. Kiitokset lopuille paikalle saapuneille, joista jokainen pelasi olosuhteisiin nähden hyvän pelin: Matias ”Koutsi” Kaartinen, Petri ”Suolakivi” Pollari, Anton ”Missäfanit” Aaltio, Erkko ”Nolla” Heikkinen, Mika ”Omastapäästätolppaan” Kesti ja Jarmo ”Varamies” Mäki.

 

Mauno Tuppi

13.12.2019Perttu Pajukoski liigakentiltä Kingsiin
03.11.2019Return of the Kings
03.11.2019Matti & Teppo
25.10.2019Otteluennakko: Kings - Hawks
26.09.2019Gimme' Oil in my lamp
10.09.2019Uusia soppareita pöytään
02.09.2019Uusi GM & vanhojen jatkot
20.03.2019Etelän playoffs-ennakko: Kings - SB Vantaa
18.03.2019Raportti: Kings - GrIFK 8 - 7
16.03.2019Ennakko: Kings - GrIFK

Siirry arkistoon »