Pelatut ottelut

23.9.2017 17:15
SB Vantaa - Miehet4 - 3 » 23.9.2017 14:45
PSS - Miehet4 - 3 »

Uutiset

20.3.2019Etelän playoffs-ennakko: Kings - SB VantaaLue lisää »18.3.2019Raportti: Kings - GrIFK 8 - 7Lue lisää »16.3.2019Ennakko: Kings - GrIFKLue lisää »15.3.2019Raportti: PSS - Kings 3 - 8Lue lisää »8.3.2019Ennakko: PSS - KingsLue lisää »

SM-lopputurnauksesta pronssia kaulaan

01.04.2019

Kuninkaat raivasit tiensä vuoden tauon jälkeen SM-lopputurnaukseen Jyväskylään. Jalkeille saatiin laadukas ja leveä rosteri, joten menestystä lähdettiin hakemaan tositarkoituksella. Lauantain lohkossa vastaan asettuivat paikallisvastustaja SC Blues sekä Pohjoisen lohkosta LNM. Lohkon 1. ja 2. jatkaisivat sunnuntain mitalipeleihin.

 

Lohkovaihe:

SC Blues – SBS Kings 2-4

Varhain lauantaiaamuna ratsaille nousseet Kunkut saivat vastaansa kotikaupungin ylpeyden. Alkuvalmistautuminen vaikutti onnistuneen riittävän hyvin, sillä ottelu lähti käyntiin Makun komealla maalilla. Blues tuli kuitenkin muutamaa minuuttia myöhemmin tasoihin. Näissä merkeissä mentiin myös ensimmäiselle erätauolle. Toisen erän alussa Maku sijoitti taidokkaasti Mikon kokokentän puhkaisseen heiton verkon perukoille. Lisää löylyä kiukaalle löi heti seuraavassa vaihdossa ”oman kylän poika” Kimmo iskemällä pallon verkkoon. Maalilaulun saattanee jokainen arvata. Kolmannen erän alkuun Blues tuli jälleen maalin päähän, mutta viimeisen naulan pelille löi kuitenkin selvästi voittamaan lähtenyt Kimmo. Näin ensimmäisestä pelistä tärkeät 2 pistettä.

LNM – SBS Kings 3-14

Tunnin tauon jälkeen Kunkkujen käsittelyyn saapuivat Niittomiehet suoraan Limingasta. Tämä ottelu oli ohi käytännössä jo ensimmäisen erän jälkeen, kun Kings naputteli taululle lukemat 4-0. Toisen erän jälkeen oltiin lukemissa 10-2, kun Ströba päätti, että lauantaillekin on syytä kihauttaa vielä yksi maistuva maali. Loppunumerot 14-3 kertovat aika isosta tasoerosta ja siitä, että keskeytykseen peli ei aivan ehtinyt päättyä. Näin Kings otti lohkovoiton selvin numeroin, ja matkasti Jyväskylän yöhön välieräpaikka taskussaan. Päivän kovimmat pörssit takoivat vähemmän yllättäen Maku 4+5 ja Ari 4+4. Yli piste per peli tahtia nakuttivat kolme maalia tehneet Kimmo ja Ströba sekä kolme syöttöä tarjoillut Jonas.

Mitalipelit:

Dalmac – SBS Kings 6-5

Sunnuntaiaamun välierässä vastaan asettui tältä ja parilta viime kaudelta erittäin tutuksi tullut vastustaja Dalmac. Runkosarjassa joukkue otti Kingsistä kaksi niukkaa voittoa, joten ennakkosuosikista ei ollut epäselvyyttä varsinkaan, kun joukkue oli saanut haalittua lisävahvistuksia myös Jyväskylästä. Ensimmäisen erä oli Kuningaslasien läpi katsottuna karmaiseva. Taululla 5-0 vastustajalle eikä peli näyttänyt lainkaan siltä, miltä piti. Valmennuspuoli herätteli joukkuetta maalivahdin vaihdolla ja ketjumuutoksilla. Ainoa positiivinen asia oli kuitenkin se, että aikaa oli vielä runsaasti jäljellä. Toisessa erä meno sitten muuttuikin. Taisteluilme löytyi, ja heti ensimmäisessä vaihdossa Saku lapioi maalin edestä roskat sisään. Hetkeä myöhemmin koko viikonlopun erinomaisesti pelannut Pate niittasi pallon Dalmacin verkkoon. Toisen erän jälkeen oltiinkin enää kolmen maalin päässä, ja valmiina lyömään kaikki peliin. Kolmas erä alkoi jälleen suotuisasti, kun Ströba toimitti painostuksen päätteeksi pallon Dalmacin verkkoon. Hetkeä myöhemmin Kings pääsi ylivoimalle, jonka jälkeen oltiinkin jo maalin päässä, kun erittäin vahvaa peliä esittänyt Ströba napautti pallon ilmasta ohi Dalmac-vahdin. Ikävä kyllä kylmää vettä Kunkkujen niskaan laski Jani Helenius, mutta tämä ei vielä lopettanut taistoa. Pouttu toi Kingsin takaisin maalin päähän rystyujutuksellaan. Tämä jäi hurjasta väännöstä huolimatta kuitenkin ottelun viimeiseksi maaliksi, joten Dalmac oli ties kuinka monennen kerran yhden maalin verran parempi. Ilmeet Kings-leirissä olivat ymmärrettävästi synkät, kun kausi päättyisi pronssipeliin

SBS Kings – SC Blues 5-1

Parin tunnin nieleskelyn jälkeen oli siis edessä ottelu himmeimmästä mitalista jo kertaalleen kohdattua SC Bluesia vastaan. Kings-leirissä oli päätetty, että tyhjin käsin kotiin ei lähdettäisi. Tulostaulu alkoi rullata heti ensimmäisen erän alussa, kun ensin Maku rikkoi kuparisen ja heti perään Kesti päätti läpiajonsa johdon tuplaamiseen. Toinen erä jatkui Kingsin komennossa, ja maalin mieheen iskivät Kärki, Maku ja Pate. Edessä oli kauden viimeinen erä, joka lopulta palautti Kingsin takaisin mitalikantaan.

 

Lopputurnaus jätti hyvin kaksijakoiset tunnelmat – kliseinen totuus on, että mitali on aina mitali, mutta varmasti jokainen huomasi, että enemmänkin olisi ollut nappisuorituksella tarjolla. Kirkkaimpien mitalien välissä oli lopulta vain yksi huono erä. Sarjan terävin kärki antoi jälleen muistutuksen, ettei edes siihen ole varaa, mikäli päätyyn asti on menossa. Tämä kausi toi uskoa siihen, että tässä sarjassa kirkkainkaan mitali ei ole mahdoton, vaikkakin vaikea saavuttaa.

Henkilökohtaisesti haluan kiittää koko joukkuetta hienosta sitoutumisesta ja erinomaisesta taistelutahdosta. Olimme aidosti joukkue koko kauden alusta loppuun, ja siitä voimme kaikki olla ylpeitä. Jäämme odottelemaan sitä hetkeä, kun pronssi alkaa tuntua voitetulta ja sen jälkeen ensi kautta.

Kiitokset myös kaikille toimitsijoille ja faneille – Nyt kutsuvat kesälaitumet!

-GM

20.03.2019Etelän playoffs-ennakko: Kings - SB Vantaa
18.03.2019Raportti: Kings - GrIFK 8 - 7
16.03.2019Ennakko: Kings - GrIFK
15.03.2019Raportti: PSS - Kings 3 - 8
08.03.2019Ennakko: PSS - Kings
06.03.2019Raportti: Kings - SB Vantaa 7 - 8
01.03.2019Ennakko: Kings - SB Vantaa
26.02.2019Raportti: LoSB - Kings 7 - 9
22.02.2019Ennakko: LoSB - Kings
20.02.2019Raportti: Kings - HaKi 6 - 7

Siirry arkistoon »